Mistä tiedän, onko minulla sarjoittainen päänsärky vai migreeni? - Jatkuva päänsärky
Mistä päänsärystä kärsit?
Tee testi täällä!

Mistä tiedän, onko minulla sarjoittainen päänsärky vai migreeni?

Tautien oireet ovat erilaisia. Migreeni on tykyttävä päänsärky, joka kestää 4–72 tunnin ajan. Sarjoittainen päänsärky aiheuttaa silmän alueella vaikeaa ja voimakasta kipua säännöllisinä kohtauksina. Tämä testi voi antaa viitteitä siitä, mistä päänsärkytyypistä voi olla kyse sinun kohdallasi.

Muita kysymyksiä

Voinko saada sairauslomaa sarjoittaisen päänsäryn vuoksi?

Kyllä voit. On sinun ja hoitavan lääkärisi tehtävä määritellä sairausloman tarve oireidesi ja päänsärkyjaksosi keston mukaan.

Miksi minun on käytävä erikoislääkärillä – eikö käynti yleislääkärillä riitä?

Yleislääkäri voi epäillä sarjoittaista päänsärkyä, mutta neurologi on päänsäryn asiantuntija ja voi näin tehdä diagnoosin ja määrätä tehokasta hoitoa.

Onko suomessa olemassa potilasyhdistys Hortonin neuralgiasta kärsiville?

Kyllä, sarjoittaisen päänsäryn potilasjärjestö on alajaosto Suomen Migreeniyhdistyksessä. Löydät yhdistyksen tiedot osoitteesta www.migreeni.org.

Miten pääsen erikoislääkärin puheille?

Ota yhteys terveyskeskukseen, työterveyshuoltoon tai yleislääkäriin, jolta saat lähetteen neurologille. Voit hakeutua myös suoraan yksityiselle lääkäriasemalle neurologin vastanotolle. Kerro selvästi, että epäilet sarjoittaista päänsärkyä ja ota mukaan tarkistusluettelo, testituloksesi ja päänsärkypäiväkirjasi. Voit ottaa yhteyttä myös suoraan neurologiin.