Voidaanko sarjoittaista päänsärkyä parantaa? - Jatkuva päänsärky
Mistä päänsärystä kärsit?
Tee testi täällä!

Voidaanko sarjoittaista päänsärkyä parantaa?

Tautiin ei ole parannuskeinoa, mutta oireita voidaan leivittää tehokkaasti. Sarjoittainen päänsärky loppuu yleensä noin 65 vuoden ikään mennessä, mutta joillakin potilailla tauti jatkuu ja toisilla se loppuu jo aikaisemmin. Taudista on olemassa myös krooninen muoto, jossa päänsärkykohtauksia on ympäri vuoden taukojen jäädessä lyhyiksi. Myös krooninen sarjoittainen päänsärky loppuu yleensä viimeistään 65-vuotiaana.

Muita kysymyksiä

Miten pääsen erikoislääkärin puheille?

Ota yhteys terveyskeskukseen, työterveyshuoltoon tai yleislääkäriin, jolta saat lähetteen neurologille. Voit hakeutua myös suoraan yksityiselle lääkäriasemalle neurologin vastanotolle. Kerro selvästi, että epäilet sarjoittaista päänsärkyä ja ota mukaan tarkistusluettelo, testituloksesi ja päänsärkypäiväkirjasi. Voit ottaa yhteyttä myös suoraan neurologiin.

Onko suomessa olemassa potilasyhdistys Hortonin neuralgiasta kärsiville?

Kyllä, sarjoittaisen päänsäryn potilasjärjestö on alajaosto Suomen Migreeniyhdistyksessä. Löydät yhdistyksen tiedot osoitteesta www.migreeni.org.

Miksi minun on käytävä erikoislääkärillä – eikö käynti yleislääkärillä riitä?

Yleislääkäri voi epäillä sarjoittaista päänsärkyä, mutta neurologi on päänsäryn asiantuntija ja voi näin tehdä diagnoosin ja määrätä tehokasta hoitoa.

Voinko saada sairauslomaa sarjoittaisen päänsäryn vuoksi?

Kyllä voit. On sinun ja hoitavan lääkärisi tehtävä määritellä sairausloman tarve oireidesi ja päänsärkyjaksosi keston mukaan.