Mitä haittavaikutuksia näihin hoitoihin liittyy? - Jatkuva päänsärky
Mistä päänsärystä kärsit?
Tee testi täällä!

Mitä haittavaikutuksia näihin hoitoihin liittyy?

Verapamiililääkitys on usein ensimmäinen vaihtoehto sarjoittaisen päänsäryn ehkäisevään hoitoon. Verapamiili voi aiheuttaa ummetusta ja verenpaineen alenemista, josta seuraa huimausta. EKG (sydänsähkökäyrä) seurantaa suositellaan verapamiililääkityksen yhteydessä. Akuuteista hoitovaihtoehdoista triptaani-injektiot voivat aiheuttaa epämiellyttävän puristavan tunteen kaulaan ja rintakehään.

Muita kysymyksiä

Onko suomessa olemassa potilasyhdistys Hortonin neuralgiasta kärsiville?

Kyllä, sarjoittaisen päänsäryn potilasjärjestö on alajaosto Suomen Migreeniyhdistyksessä. Löydät yhdistyksen tiedot osoitteesta www.migreeni.org.

Miksi minun on käytävä erikoislääkärillä – eikö käynti yleislääkärillä riitä?

Yleislääkäri voi epäillä sarjoittaista päänsärkyä, mutta neurologi on päänsäryn asiantuntija ja voi näin tehdä diagnoosin ja määrätä tehokasta hoitoa.

Miten pääsen erikoislääkärin puheille?

Ota yhteys terveyskeskukseen, työterveyshuoltoon tai yleislääkäriin, jolta saat lähetteen neurologille. Voit hakeutua myös suoraan yksityiselle lääkäriasemalle neurologin vastanotolle. Kerro selvästi, että epäilet sarjoittaista päänsärkyä ja ota mukaan tarkistusluettelo, testituloksesi ja päänsärkypäiväkirjasi. Voit ottaa yhteyttä myös suoraan neurologiin.

Kuka voi sairastua sarjoittaiseen päänsärkyyn ja missä iässä se puhkeaa?

Sarjoittainen päänsärky esiintyy sekä miehillä että naisilla, mutta se on 2–3 yleisempää miehillä. Tauti puhkeaa yleensä 20–40 vuoden iässä ja rauhoittuu noin 65. ikävuoteen mennessä.