Miten sarjoittaista päänsärkyä hoidetaan Suomessa? - Jatkuva päänsärky
Mistä päänsärystä kärsit?
Tee testi täällä!

Miten sarjoittaista päänsärkyä hoidetaan Suomessa?

Sarjoittaiseen päänsärkyyn on tarjolla sekä ehkäisevää hoitoa että akuuttia, kohtausten mukaista hoitoa. Akuuttiin hoitoon käytetään useimmiten lääkkeellistä happea tai sumatriptaania. Jos potilaalla on erittäin paljon päänsärkykohtauksia tai estohoito on juuri aloitettu, voi tilapäisestä kortisonihoidosta olla apua.

Muita kysymyksiä

Miten pääsen erikoislääkärin puheille?

Ota yhteys terveyskeskukseen, työterveyshuoltoon tai yleislääkäriin, jolta saat lähetteen neurologille. Voit hakeutua myös suoraan yksityiselle lääkäriasemalle neurologin vastanotolle. Kerro selvästi, että epäilet sarjoittaista päänsärkyä ja ota mukaan tarkistusluettelo, testituloksesi ja päänsärkypäiväkirjasi. Voit ottaa yhteyttä myös suoraan neurologiin.

Miksi minun on käytävä erikoislääkärillä – eikö käynti yleislääkärillä riitä?

Yleislääkäri voi epäillä sarjoittaista päänsärkyä, mutta neurologi on päänsäryn asiantuntija ja voi näin tehdä diagnoosin ja määrätä tehokasta hoitoa.

Kuka voi sairastua sarjoittaiseen päänsärkyyn ja missä iässä se puhkeaa?

Sarjoittainen päänsärky esiintyy sekä miehillä että naisilla, mutta se on 2–3 yleisempää miehillä. Tauti puhkeaa yleensä 20–40 vuoden iässä ja rauhoittuu noin 65. ikävuoteen mennessä.

Onko suomessa olemassa potilasyhdistys Hortonin neuralgiasta kärsiville?

Kyllä, sarjoittaisen päänsäryn potilasjärjestö on alajaosto Suomen Migreeniyhdistyksessä. Löydät yhdistyksen tiedot osoitteesta www.migreeni.org.